Gestolen fiets Chinese toerist al terugbetaald via crowdfunding

© JJ Lu
| JJ Lu met zijn splinternieuwe fiets

JJ Lu, de Chinese wereldreiziger die zijn fiets gestolen zag aan het Zuidstation, heeft na 2 dagen al genoeg geld voor een nieuwe. 445 mensen deden een duit in het zakje.

De fiets van de globetrotter werd vrijdag gestolen in het Zuidstation. De toerist, die helemaal uit Shanghai gefietst kwam, had 1400 euro nodig voor een nieuw vehikel. En zie, enkele dagen na de lancering van een crowdfunding staat de teller al op 1.598 euro. Liefst 445 mensen droegen bij.

JJ zal zijn nieuwe tweewieler nu BB noemen, zoals in 'Brussels Belgium'. Hij heeft zijn nieuwe fiets ondertussen ook al gekocht in een Schaarbeekse winkel, met geld dat hij van zijn familie leende.

JJ Lu sluit zijn crowfundingcampagne overigens nog niet af. Het bedrag dat bovenop de aankoopprijs komt, wil hij cadeau doen aan een organisatie die kinderen en jongeren in moeilijkheden helpt. Welke, dat moet hij nog even opzoeken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?