Gewest krijgt gronden VRT en RTBF in handen

Dinsdagochtend werd de overdracht van gronden van de RTBF en de VRT naar het Brussels Gewest ondertekend. Die overdracht kadert in de plannen voor het Mediapark, dat de Reyers-Diamant-Meiser-wijk moeten herstructureren.

Mediapark, de nieuwe wijk die tegen 2024 moet verrijzen aan de Reyerslaan, krijgt drieduizend woningen, een openbaar park, buurtvoorzieningen en dertigduizend vierkante meter kantooroppervlakte voor kleinere en middelgrote mediabedrijfjes. Helemaal centraal komt een groot plein met langs weerskanten twee gloednieuwe gebouwen voor de publieke omroepen VRT en RTBF.

Volgens minister Guy Vanhengel (Open VLD) is de ondertekening de bezegeling van de gehechtheid van VRT en RTBF aan het Brussels Gewest. "De mediasector is voor het Gewest een belangrijke economische groeipool. Maar media moeten ook kunnen werken in een optimale omgeving. De nieuwe Reyersomgeving biedt deze omgeving, met een open en aangename leefruimte, maar wordt ook een nieuwe toegangspoort tot Brussel, een landmark dat voor de opwaardering van de hele buurt zal zorgen."

Voor de aanleg van het Mediapark wordt ook E40 op die plaats versmald van tot een stadsboulevard met 2x4 rijstroken. Verder wordt het 'Brusselse Huis van de Media' het eerste gebouw van het project Mediapark aan de Reyerssite. Onder meer de Franstalige stadszender BX1 en het agentschap screen.brussels zullen er hun intrek nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?