Gewest lanceert oproep om gammele Dubrucq-site te renoveren

© Saskia Vanderstichele
| De sociale woningen aan de Jean Dubrucqlaan.

De sociale woningen aan de Dubrucqlaan behoren tot de meest verwaarloosde van het gewest. De Molenbeekse Haard lanceert nu samen met de bouwmeester een renovatie-opdracht.

Een jaar geleden las u in een reportage nog over de belabberde toestand van de sociale woningen aan de Jean Dubrucqlaan. De appartementen van de Molenbeekse Haard (of Logement Molenbeekois) kampen onder meer met massale schimmelvorming, defect sanitair en ratten.

Het complex uit de jaren 1920 krijgt binnenkort een grondige renovatiebeurt. De Molenbeekse Haard lanceert samen met het Gewest een oproep voor een make-over van de site. “Ondanks het onmiskenbare erfgoedbelang is de site erg in verval, zowel wat ruimtelijke als bewoonbaarheidscondities betreft, waardoor de woonkwaliteit er niet meer voldoet aan de huidige comfortnormen,” luidt het in een mededeling.

De huidige oproep is er om de grote lijnen van een renovatie te bestuderen, zowel op ecologisch als economisch vlak. De opdrachthouder zal verschillende scenario’s op tafel leggen en een financieel plan voor een voorkeurscenario.

De Brusselse bouwmeester begeleidt het project. Meer info over de oproep vindt u hier.

SOCIALE Woningen schimmel plafond BRUZZ ACTUA 1645
© Saskia Vanderstichele
| Er zijn massale schimmelproblemen in de woningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?