Bernard Clerfayt (Défi), minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Werk en Beroepsopleiding, Digitalisering, de Plaatselijke Besturen en Dierenwelzijn

| Bernard Clerfayt (Défi), minister van Dierenwelzijn.

Gewest subsidieert gemeenten om welzijn van dieren te verbeteren

CD
© BRUZZ
09/03/2022

Met de projectoproep 'Label diervriendelijke gemeente' kunnen de negentien Brusselse gemeenten een subsidie ontvangen voor acties die het welzijn van dieren in Brussel verbeteren. "In een dichtbevolkte stedelijke omgeving zoals het Brussels gewest is het belangrijk om het samenleven tussen Brusselaars en dieren beter te organiseren," zegt de Brusselse minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi).

De gemeenten kunnen een subsidie ontvangen van 7.000 euro. Gemeenten met meer dan 75.000 inwoners kunnen 9.000 euro ontvangen.

Om het label te ontvangen moeten ze voldoen aan minstens acht van de dertien vooropgestelde criteria. Het gaat onder andere over een verbod op vuurwerk, een contactpersoon voor dierenwelzijn binnen de politiezone, een losloopzone voor honden en een diervriendelijk beleid voor zwerfkatten.

“In een dichtbevolkte stedelijke omgeving zoals het Brussels Gewest is het belangrijk om het samenleven tussen Brusselaars en dieren beter te organiseren,” zegt Clerfayt. “De voortzetting van deze projectoproep en de evolutie van de criteria moedigen de gemeenten aan om een permanente inspanning te leveren.”

Gouden label

De gemeenten kunnen ook opnieuw streven naar het Gouden Label. Dat is een beloning voor de Brusselse gemeente die zo veel mogelijk criteria nageleefd heeft. Het Gouden Label 2021 zal op 30 maart worden uitgereikt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni