Gezien: derde straattuintje ziet het licht in Sint-Lambrechts-Woluwe

EDB
© BRUZZ
24/07/2020

Geïnspireerd door de stadstuintjes in de straten van Schaarbeek en Brussel-Stad, verrees nu ook in Sint-Lambrechts-Woluwe een stadstuintje in het straatbeeld. Het nieuwe stadstuintje vult er een verzakking in de baan die op herstelling wacht.

“Een verzakking ter hoogte van nummer 133 in de Sint-Lambertusstraat werd in afwachting van reparatie door de gemeente met enkele hekken afgesloten,” laat Geert van Waeg, voorzitter van het plaatselijke wijkcomité en bewoner van het huis ter hoogte van nummer 133, weten.

“Aangezien er toch niemand meer kan parkeren, en de hekken er toch een beetje triest uitzien, bedachten we samen met het wijkcomité het idee om van die plek iets moois en groens te maken,” aldus van Waeg. “Daarbij lieten we ons inspireren door de stadstuintjes in Schaarbeek en Brussel-Stad.”

“Met de inbreng van een aantal bewoners van de straat begonnen we dus een bescheiden ‘Citizen Garden’. Dit tuintje is van iedereen,” klinkt het.

“We zijn van plan het tuintje op te ruimen van zodra de gemeente de straat is komen repareren," voegt van Waeg toe. “Maar we hebben de gemeente wel laten weten dat wat ons betreft, de herstelling niet dringend is… .”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Samenleving , citizen garden , geert van waeg , stadstuintje

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni