Gezien: fors vindersloon voor gestolen computer Hortagalerij

© Michaël Merrigan / Facebook
| De affiches hangen in de buurt van de Hortagalerij bij het Centraal Station.

4.000 euro wil Anthony Huerta geven aan de persoon die zijn laptop terugbrengt. De eigenaar van de Hortagalerij werd bestolen tijdens de wedstrijd België-Panama en verloor daarmee tien jaar werk en persoonlijke herinneringen. "Ik ben een man zonder verleden geworden."

Op meerdere plekken rondom de Hortagalerij hangen affiches waarin Anthony Huerta een oproep doet. De 54-jarige eigenaar van de galerij verloor zijn laptop op 18 juni de wedstrijd Panama-België. “Een kwartier lang verslapte mijn aandacht,” vertelt hij aan de RTBF. “Een onbekende heeft toen mijn schoudertas meegenomen, waar mijn laptop en back-updisk inzaten, met al mijn projecten. Die back-up bevat tien jaar van mijn leven. Ik zeg schertsend dat ik een man zonder verleden ben geworden.”

affiche
© Michaël Merrigan / Facebook

Op de disk staan de projecten waar Huerta op dit moment mee bezig was, maar ook al zijn archiefmateriaal. Als art director maakt hij special effects voor cinema, en de projecten waaraan hij werkte hebben een grote waarde. “Ik werk al drie jaar aan een groot project rond 3D-attracties over de geschiedenis van Brussel, die als het goed gaat in het voorjaar van 2020 wordt geopend.”

Om die redenen looft Huerta een grote beloning uit voor de vinder van zijn laptop. Het gaat hem niet zozeer om de computer, maar om de inhoud. Huerta deed al aangifte van de diefstal bij de politie, maar voorlopig heeft hij nog geen nieuws, en dus wordt de kans dat zijn werk voorgoed verloren is steeds groter. Huerta belooft de persoon die zijn laptop en harde schijf terugbrengt volledige anonimiteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?