Gezien: jongeren duiken het kanaal in

Giovanni Bordonaro (PTB) filmde de jongeren in het kanaal.

Om aan de hitte te ontsnappen, doken enkele jongeren zaterdag het kanaal in, ter hoogte van Het Rad in Anderlecht. Nochtans is dat verboden. Actievoerders blijven pleiten voor een openluchtzwembad in Brussel.

Anderlechts politicus Giovanni Bordonaro (PTB) filmde de jongelui in het kanaal. “Ondanks het verbod, blijft de verleiding te groot voor sommige jongeren. Ze willen genieten van het mooie weer en een duik nemen. Helaas kunnen ze daarvoor nergens terecht in het Brussels Gewest,” schrijft hij op Facebook.

Zwemmen in het kanaal is verboden, want het is onveilig en niet hygiënisch. “Er passeren boten van meer dan 1.000 ton. In het kanaal komt ook rioolwater terecht.” zegt Sylvain Godfroid van de Brusselse Haven in La Capitale. “We houden regelmatig patrouilles, maar we kunnen de 14 kilometer langs het kanaal niet permanent in de gaten houden.”

Het Brussels Gewest denkt wel na over mogelijke alternatieven. Vanaf midden-juni gaat Brussel Leefmilieu een tiental sites onderzoeken.

In afwachting kunnen waterratten vrijdagnamiddag 1 juni terecht in de fontein voor het Noordstation. Actiegroep Pool is Cool organiseert daar een tijdelijk openluchtzwembad. Er komt ook een heus strand mét strandbars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?