Gezien: lange rij voor gratis mondmaskers in Jette

Net als verschillende andere Brusselse gemeenten heeft ook Jette beslist om elke Jettenaar ouder dan 12 een herbruikbaar mondmasker te bezorgen. Mensen boven de 65 krijgen er één opgestuurd met de post. Alle andere inwoners mogen er dit weekend één gaan ophalen op acht verschillende verdeelpunten. Buurgemeente Ganshoren rekent op vrijwilligers om hun mondmaskers te bussen.

Op het Jetse Spiegelplein loopt het zaterdagnamiddag storm. Er staat een lange rij mensen te wachten voor het kraampje waar de maskers worden uitgedeeld. Om de mensen tijdens het wachten te vermaken, staat er ook een band op het plein.

Naast het Spiegelplein kunnen inwoners ook een masker halen bij de Tuinen van Jette, de Aurereschool, het Oude Afspanningsplein, het Omnisportcomplex, Kardinaal Mercierplein Koningin Astridplein, Pannenhuis en het Huybrechtspark. Jettenaren kunnen hun masker nog tot 17 uur afhalen, of zondag terugkomen tussen 9 en 13 uur.

Ook in Ganshoren worden dit weekend mondmaskers uitgedeeld aan de inwoners. Maar daar hoef je er niet voor in de rij te staan. Vrijwilligers en gemeentepersoneel steken de maskers zaterdag in de brievenbus.

Elke Brusselse gemeente voert haar eigen beleid qua mondmaskers, zowel wat het aankopen als het verplichten ervan betreft.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?