Gezien: reling tegen straatprostituees

© Comité Alhambra
© Comité Alhambra

Wat te doen als het uitzicht steevast wordt belemmerd door prostituees die de vensterbank inpalmen? In de Pelikaanstraat werd dan maar een zitwerende reling aangebracht.

Inwoners en gebruikers van de Alhambrawijk nabij de KVS moeten al jaren leven met de aanwezigheid van straatprostituees, autocarrousels en aanverwante fenomenen.

De overlast zit daarbij soms in details, zoals tippelaarsters die om de haverklap op een vensterbank gaan zitten. Dat is onder meer het geval in de Pelikaanstraat, een straat vlakbij de Kleine Ring waar straatprostitutie in theorie verboden is.

“De bewoners, waaronder gezinnen met kinderen, kunnen er vaak gewoon het raam niet meer openen”, zegt een woordvoerder van het buurtcomité aan brusselnieuws.be.

Recent werd er nu een mouw gepast aan het probleem. Er kwam een soort reling, die ver genoeg naar buiten staat om de vensterbank onbruikbaar te maken als bank.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?