bdw alhambra c Bart Dewaele
© Bart Dewaele

'Stuur opnieuw meer politie naar Alhambrawijk'

© FM Brussel
08/09/2014

Het wijkcomité van de Alhambrawijk rond de KVS wil dat de stad Brussel haar belofte houdt en meer politie naar de wijk stuurt.

Daarover staat een brief aan de burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur (PS), op de Facebookpagina van het comité.

In maart lanceerde Mayeur een nieuw prostitutieplan om de overlast in de Alhambrawijk te verkleinen. In juni beloofde hij meer politiecontroles om de prostituees binnen de afgebakende zone te houden en dat vanaf september. Maar de extra controles zijn er nog niet, zegt Jan Leerman van het wijkcomité Alhambra. "In de zomer waren er niet genoeg politie-uren, daar kan ik inkomen. Maar de vzw’s die met de prostituees werken hebben te weinig autoriteit, enkel de politie kan het reglement afdwingen."

Volgens de bewoners loopt de situatie opnieuw uit de hand. "Het is frustrerend. We voelen ons gesterkt door het politiereglement, maar elke dag zien we prostituees in de verboden zone. En als we hen erop aanspreken, ontaardt dat vaak in een conflict."

Het comité wijst ook met de vinger naar vzw Entre2. “Het is heel moeilijk afspraken te maken met hen.” Door het plan van de burgemeester niet te steunen na het wel mee onderhandeld te hebben, heeft de vzw Mayeur “een dolk in de rug gestoken”, meent het buurtcomité.

Op termijn willen de bewoners helemaal geen straatprostitutie meer in woonwijken in Brussel. “Cohabitatie is onmogelijk. Het krediet van de straatprostituees bij de bewoners is gewoon op.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie