Gezien: stripmuur met krokodillen staat symbool voor strijd tegen seksisme

Brussel is een stripmuur rijker. Op de hoek van de Kanonstraat en de Koolstraat is vandaag een muurschildering ingehuldigd met daarop een verhaal met krokodillen naar het gekende ontwerp van tekenaars Juliette Boutant en Thomas Mathieu. ‘Les Crocodiles’, zoals het kunstwerk toepasselijk genoemd werd, moet ook een symbool worden in de strijd tegen seksisme.

Op de gevel van het Koninklijk Atheneum Gatti de Gamond, prijken sinds kort tekeningen van krokodillen van de hand van de tekenaars Juliette Boutant en Thomas Mathieu. De stripmuur, die vandaag onder het doopvont werd gehouden, kreeg de naam ‘Les Crocodiles’ en staat symbool voor de strijd tegen alle vormen van seksisme waarmee vrouwen dagelijks geconfronteerd worden. Dat wordt uitgebeeld in zes kleine scènes.

'Meer dan een artistiek project'

“’Les Crocodiles’ is een strip waarin getuigenissen van seksuele intimidatie op straat, seksisme en seksuele aanranding worden verzameld. Daarbij wordt het beeld van de krokodil gebruikt om dit gedrag aan te klagen. We zijn blij dat de strijd tegen seksuele intimidatie op straat met deze muurschildering een plaats krijgt in het straatbeeld", zeggen Juliette Boutant en Thomas Mathieu.

Ook bij de Stad Brussel zijn ze opgetogen met het werk van Boutant en Mathieu. "‘Les Crocodiles’ is meer dan een artistiek project. Het vervult een essentiële sociale en burgerlijke opdracht door de onaanvaardbare dagelijkse agressie tegen vrouwen aan de kaak te stellen,” aldus schepen voor Stadsvernieuwing Arnaud Pinxteren (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?