De Dantestraat in Anderlecht, gefotografeerd door de politie op 23 januari.

Gezien: vuilste straat van Anderlecht krijgt gezelschap

JP
© BRUZZ
24/01/2023

Niet ver van de Grondelstraat - eerder verkozen tot tweede vuilste straat van Brussel - ontstaat een nieuwe hotspot voor sluikstorters. De vieze Dantestraat werd opgemerkt door politieman Philippe Geeroms, die erover tweette.

Geeroms was op weg naar een opdracht, maar is gestopt om een foto te maken. Hij signaleert de sluikstortplaats ook aan de bevoegde diensten, want: "Afval trekt afval aan." Het zou volgens hem beter zijn om afval zo snel mogelijk op te halen om 'bijsmijten' te voorkomen.

Eerder schreef BRUZZ al dat sinds de sluiting van de brug aan Klein Eiland de buurt rond de Grondelstraat in Anderlecht een paradijs is voor sluikstorters. Daar maakt de Dantestraat ook deel van uit. Het is een desolate plek, met weinig verkeer.

In deze buurt kun je geregeld gedumpte bouwmaterialen vinden, matrassen, grof huisvuil, kledij, glas. Ook achtergelaten voertuigen zijn er al gesignaleerd.

De gemeente Anderlecht tracht al jaren van haar imago als 'vuilste gemeente' af te komen. Schepen van Netheid Alan Neuzy (Ecolo) erkent dat sluikstorten in de Dantestraat een probleem is en neemt concrete maatregelen om het aan te pakken. De gemeente voert de komende weken een parkeerverbod in. Dat maakt het onmogelijk om nog met de auto of camionette te stoppen in de straat, waardoor een deel van de sluikstorters af zal haken.

Daarnaast zullen controleurs regelmatig toezicht houden. Tot slot keert de camera die eerder in de Dantestraat werd geplaatst, terug. Die werd verplaatst naar een andere hotspot voor sluikstorten. Camera's maken een belangrijk deel uit van de strategie van de gemeente om sluikstorten in te dijken, maar in 2022 kwam het aankoopbeleid van camera's nog in opspraak.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni