Elektrische bus 33 Louiza
© PhotoNews

Gratis openbaar vervoer voor migranten opvangcentrum Haren

KVDP
© BRUZZ
23/06/2018

De Brusselse regering geeft 9.000 gratis MIVB-tickets weg voor de migranten die in het opvangcentrum van Haren verblijven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Sinds vorige week is het opvangcentrum voor migranten in Haren weer open. Het burgerplatform, dat het opvangcentrum beheert, krijgt daarvoor 600.000 euro van de Brusselse regering. Maar daarnaast zal die ook 9.000 gratis MIVB-tickets ter beschikking van het burgerplatform stellen.

Migranten kunnen zo met de metro, tram en bus naar en van het opvangcentrum reizen. “Als je een opvangcentrum opent dat ver van het centrum ligt, moet je ook vervoer voorzien”, legt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) uit.

“Je kan dure, private bussen inleggen. Of je kan tickets uitdelen van de Brusselse vervoermaatschappij waardoor het niks kost”, gaat hij verder. Dat de tickets voor andere doeleinden gebruikt zouden worden, spreekt de minister tegen. “Dit geeft niemand een vrijgeleide om gratis door Brussel te reizen voor andere doeleinden. Een kaartje is maar een uur geldig.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, transmigrant, opvangcentrum Haren, MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie