Groei nieuwe besmettingen blijft vertragen, aantal nieuwe overlijdens in de lift

© PhotoNews

De groei van het aantal nieuwe coronagevallen in België blijft verder vertragen, maar het aantal nieuwe overlijdens zit in de lift. Dat blijkt vrijdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano.

In de periode van 4 tot 10 augustus raakten gemiddeld 605,7 mensen per dag besmet met het coronavirus. Het gaat om een stijging met 9 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 76.191 mensen positief. Terwijl het aantal nieuwe besmettingen zich dus al enkele dagen lijkt te stabiliseren, loopt het totale aantal overlijdens als gevolg van COVID-19 in ons land op naar 9.916. Dat zijn er 16 meer dan wat donderdag door Sciensano werd gemeld.

In de periode van 4 tot 10 augustus overleden gemiddeld elke dag 5,3 patiënten, een toename met 95 procent op weekbasis. De ziekenhuisopnames stegen in dezelfde periode met 15 procent naar een gemiddelde van 28,3 opnames per dag.

Donderdag lagen er 309 COVID-19-patiënten (+8) in het ziekenhuis. Zo'n 74 patiënten (-2) bevonden zich op intensieve zorgen, waarvan er 42 (+2) moeten worden beademd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?