'Groen nummer' tegen Molenbeekse sluikstorters

© Harry Goossens
| Straatveger in Molenbeek (archiefbeeld).

Het nieuwe schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek bindt de strijd aan met zwerfvuil. In het budget wordt ruimte vrijgemaakt voor nieuw materiaal en voor extra straatvegers en afvalophalers. Daarnaast roept de gemeente binnenkort ook een call center in het leven om sluikstorters te verklikken.

Dat schrijft de krant La Capitale donderdag op basis van de nieuwe beleidsnota van het college van burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Op drie jaar tijd zal de gemeente zes extra straatvegers aanwerven. Er komen twee nieuwe opleggers, waarvan eentje nog dit jaar en een tweede in 2020. De dienst netheid zal deze legislatuur ook een nieuwe kolkenzuiger, ophaalwagen en veegmachine aankopen.

Ondergrondse glascontainers

Het gemeentebestuur wil ook een nieuw call center openen, waarop inwoners van Molenbeek sluikstorters kunnen aangeven. Zij kunnen bellen naar het 'groene nummer' 0800/99.343. "Vuiligheid trekt vuiligheid aan", legt Moureaux uit. "Het is belangrijk dat we snel ingrijpen."

Verder komen ook de ophaaldiensten voor grofvuil terug en zal de nieuwe meerderheid PS-MR de glascontainers ondergronds maken. Er komen ook extra publieke toiletten, in de eerste plaats op het Gemeenteplein en de Hertogin van Brabantplaats. Moureaux belooft ook mobiele camera's om af te rekenen met sluikstorters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?