De oude groene zakken zijn sinds 1 januari verboden in het Gewest. De nieuwe waren een half jaar heel beperkt verkrijgbaar.

Groene zakken binnenkort verkrijgbaar in Carrefour en Colruyt

Tim De Neve
© BRUZZ
08/06/2018

Binnenkort zullen de nieuwe, bio-afbreekbare zakken voor groenafval verkrijgbaar zijn in winkelketens Carrefour en Colruyt. Ook met Delhaize voert Net Brussel gesprekken. Dat vernam BRUZZ vrijdag.

Het is al langer een frustratie van de Brusselaar. De oude, niet-afbreekbare zakken zijn sinds 1 januari verboden in het Gewest. Ze mochten nog wel gebruikt worden, maar winkels schrapten de verkoop ervan.

De nieuwe biologisch afbreekbare variant was evenwel nergens verkrijgbaar, tenzij in de containerparken of enkele gemeentehuizen. Lezers van BRUZZ hekelden de situatie. Zo moest een Elsenaar helemaal naar het containerpark van Neder-Over-Heembeek rijden voor zijn groene zak.

Vanaf volgende week

Zes maanden na de invoering van de nieuwe regel, zal de afbreekbare groene zak eindelijk beschikbaar zijn in de winkels. De door Net Brussel gecertifieerde leveranciers van de zakken, sloten overeenkomsten af met de supermarktketens Carrefour en Colruyt.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer precies, maar de groene zakken liggen in principe volgende week in de Carrefour-winkels. “Ze zijn al in ons depot geleverd. De verdeling gaat vrij snel, dus verschijnen ze de komende dagen in de winkels”, bevestigt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve aan onze redactie.

Carrefour kan geen exacte adressenlijst geven van winkels waarin de zak aangeboden wordt. “Maar wellicht in alle Markets en Hypermarkets”, aldus Van Outryve.

In de Colruyt zullen de composteerbare zakken begin juli verkrijgbaar zijn, zegt woordvoerster Hanne Poppe aan BRUZZ. "We zijn op 1 juni gestart met de uitrol van de zakken. Begin juli zullen ze te koop zijn in elke Colruyt in Brussel."

Ook Delhaize

Ook met Delhaize zijn er gesprekken aan de gang. “Die gaan de goede richting uit. In de komende dagen of weken zal er een akkoord zijn”, aldus Etienne Cornesse van Net Brussel.

Met uw groenafval kan u overigens ook terecht in de Recyparken in Vorst en Brussel-Stad (Van Praetbrug).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , groene zak , Brussel Net , vuilnisophaling , groenafval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni