Groot onderhoud Dudenpark 10 dagen uitgesteld

Archiefbeeld

Het Dudenpark gaat vanaf 26 augustus voor twee weken dicht. Tijdens die periode zal Brussel Leefmilieu grote werken uitvoeren die nodig zijn voor de regeneratie van de bomen om “het hoofd te bieden aan klimaatsverandering.”

Na eerdere werken in het Dudenpark in het begin van de zomer, waarbij vijf eeuwenoude beuken werden gekapt, is het nu tijd voor een groot onderhoud. Om de verzorgingskuur goed te doen gaat Brussel Leefmilieu een stap verder en sluiten ze (bijna) het hele park voor het onderhoud. De sluiting werd eerder al aangekondigd voor 15 augustus maar wordt nu dus uitgesteld.

Sluiting_park
© Brussel Leefmilieu
| De toegankelijke delen van het park zijn in kleur aangeduid.

Leefmilieu waarschuwt dat een aantal van de bomen momenteel een reëel gevaar vormen. Om die problemen tegen te gaan moet de populatie worden verjongd en gediversifieerd om de jonge bomen: “die de bomen van morgen zijn, de kans te geven zich te ontwikkelen en het hoofd te bieden aan de klimaatsveranderingen, terwijl de veiligheid van het park wordt gegarandeerd.”

Volgens de website van Brussel Leefmilieu wordt de toegang tot de esplanade gegarandeerd via het Lainésquare en de voormalige conciérgewoning aan de Gabriel Faurélaan. De Mosselmandreef is ook toegankelijk. De toegang tot het kasteel is enkel mogelijk voor studenten op vertoon van hun studentenkaart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?