Grootschalige politiecontrole aan de gang aan bus- en tramhaltes

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De politie controleert reizigers op het Flageyplein.
Updated: 17-04-2019 - 18:49

In heel Brussel is momenteel een grootschalige controleactie aan de gang van de politie en de MIVB. Aan verschillende tram- en bushaltes controleren agenten reizigers op vervoersbewijzen en drugsbezit.

Nog de hele woensdagnamiddag zijn er onder meer op het Flageyplein in Elsene tientallen combi's en agenten te zien van de Brusselse politie. "Het gaat om een grootschalige controleactie samen met de MIVB", zegt woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Ilse Van de keere aan BRUZZ.

Het veiligheidspersoneel van de MIVB controleert reizigers op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Zij worden daarbij bijgestaan door de politie. "Onze agenten zijn er vooral bij om reizigers te controleren op drugsbezit", aldus Van de keere. De politie maakt daarbij gebruik van snuffelhonden.

Waar de surveillanceacties nog meer plaatsvinden, wil de politie niet meegeven. "De inspecties vinden plaats aan bus-, metro- en tramhaltes in het hele gewest", klinkt het. Volgens het Twitterprofiel 'ContrĂ´le BXL' zijn er nog controles aan de gang aan onder meer Liedts- en Montgomeryplein, Stokkel, Beurs en het Zuidstation.

20190417 2 politiecontrole politie Brussel hoofdstad elsene mivb flagey
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Controleactie op het Flageyplein

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?