The Guardian prijst universiteitswijk als tweede coolste plek in Europa

20200107 De begraafplaats van Elsene kerkhof rotonde Boondaalsesteenweg en Kroonlaan 20200107 De begraafplaats van Elsene kerkhof rotonde Boondaalsesteenweg en Kroonlaan
© PhotoNews
| De begraafplaats van Elsene, aan de rotonde met Boondaalsesteenweg en Kroonlaan.
© PhotoNews
| De begraafplaats van Elsene, aan de rotonde met Boondaalsesteenweg en Kroonlaan.

De universiteitswijk rond de begraafplaats van Elsene wordt door de Britse krant The Guardian getipt als tweede 'coolste' wijk in Europa. Vooral de diversiteit van de wijk in combinatie met het feit dat de buurt alsnog ontsnapt aan de toeristenstroom wordt gesmaakt door de redactie van de Britse krant.

De populaire buurt rond de begraafplaats van Elsene, vlak bij de Franstalige universiteit ULB, pronkt op de tweede plek van een lijst met de tien 'coolste wijken' in Europa, die de Britse krant The Guardian zaterdagavond bekendmaakte.

Vooral de uitstekende bereikbaarheid van de wijk (ook wel "Cimetière d'Ixelles", oftewel ''cimdix" genoemd), en het feit dat de buurt alsnog ontsnapt aan de toeristenstroom, wordt door de redactie van The Guardian gesmaakt. Volgens de Britse krant maak je er "evenveel kans om aan de praat te raken met een pas aangekomen Afrikaan die er zijn of haar droomwinkel opent als een zeventigjarige die al jaren in de buurt aanwezig is."

De eerste plek op de lijst is voor een wijk in de Zweedse stad Göteborg, en de top drie wordt vervuld door de wijk El Cabanyal, in het Spaanse Valencia.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?