Handelaars Bruegelwijk en Marollen verzetten zich tegen parkeerverbod aan Justitiepaleis

De volgeparkeerde helllingen van het justitiepaleis, op de grens met de marollen. Vanaf 1 maart 2021 zal dit niet langer kunnen De volgeparkeerde helllingen van het justitiepaleis, op de grens met de marollen. Vanaf 1 maart 2021 zal dit niet langer kunnen
© PhotoNews
| De volgeparkeerde helllingen van het justitiepaleis, op de grens met de marollen. Vanaf 1 maart 2021 zal dit niet langer kunnen.
© PhotoNews
| De volgeparkeerde helllingen van het justitiepaleis, op de grens met de marollen. Vanaf 1 maart 2021 zal dit niet langer kunnen.

De Vereniging van Handelaars van de Bruegelwijk en de Marollen heeft Stad Brussel schriftelijk gevraagd om het parkeerverbod aan de hellingen naar het Justitiepaleis tegen te houden. De handelaars vinden dat deze beslissing nadelig is voor zowel de buurtbewoners van het gerechtsgebouw en de Marollen, als de winkeliers uit de omgeving.

De vereniging heeft zich gericht tot Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi): “Wij vragen aan u om ons te steunen in ons verzet tegen dit project, dat rampzalig is voor de handel en schrijnende gevolgen heeft voor de buurtbewoners en degenen die zich de luxe van een parkeerkaart niet kunnen veroorloven”, schrijven ze naar Maingain.

De vereniging van buurtbewoners betreurt de beslissing om de parkeerplaatsen aan het Justitiepaleis op te heffen, ondanks dat de stad in 1998 de nood aan parkeergelegenheid in de Marollen had erkend.

Vanaf 1 maart 2021 mag er niet meer geparkeerd worden op de hellingen naar het Justitiepaleis, zo heeft Stad Brussel beslist. Het doel is om een betere verbinding tot stand te brengen tussen het hoger gelegen deel van de stad (Poelaertplein) en het lagergelegen deel (Marollenwijk) door een voetgangerslaan aan te brengen op de hellingen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?