Heropening ecologisch gerenoveerde crèche in Stokkel

JDK
© BRUZZ
01/03/2021

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe heeft het kinderdagverblijf van de wijk Stokkel heropend. De crèche sloot bijna twee jaar geleden voor renovatie. L'Arc-en-Ciel, zo heet de gerenoveerde crèche, voldoet na de verbouwingen aan de meest recente milieunormen en is dus voortaan helemaal ecologisch uitgerust. Daarnaast zijn er ook 27 extra plaatsen bijgemaakt.

Het gerenoveerde gebouw heeft bijvoorbeeld een systeem dat regenwater opvangt voor de toiletten en een groen beplant dak. In het buitengedeelte is er naast een nieuwe speeltuin ook een moestuintje. Het ecologische aspect van het kinderdagverblijf komt ook terug in de dagelijkse werking. Zo wordt enkel duurzame voeding geserveerd en gaat het team voor zero-waste. Concreet betekent dat: vers bereide maaltijden met biologische groenten en fruit, herbruikbare luiers en de reductie van wegwerpplastic.

Extra plaatsen

De vraag naar openbare en toegankelijke opvangplaatsen in Brussel wordt steeds groter. De zoektocht naar een crècheplaats verloopt voor Brusselse ouders niet altijd even gemakkelijk. Daarom werden er 27 extra plaatsen in het kinderdagverblijf gecreëerd. In totaal is er nu plaats voor zestig kinderen.

Een officiële en feestelijke opening was niet mogelijk door de huidige gezondheidssituatie. Toch gingen de burgemeester en bevoegde schepenen dit weekend een kijkje nemen in het nieuw kinderdagverblijf. “De 27 extra plaatsen bieden alvast een antwoord op het probleem van de lange wachtlijsten voor Brusselse crèches”, vertelt schepen Caroline Lhoir, bevoegd voor kinderdagverblijven en ecologische transitie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni