Hogeschool- en universiteitsstudenten vervoegen klimaatspijbelaars

© PhotoNews
| De leerlingen van het middelbaar krijgen het gezelschap van hogeschool- en universiteitsstudenten.

Na de enorme opkomst van 12.500 klimaatspijbelaars vorige week donderdag is het vandaag uitkijken naar de derde klimaatmars van Youth for Climate in Brussel. Voor het eerst krijgt de actie steun van de hogeschool- en universiteitsstudenten. Al is hun opkomst mogelijk nog beperkt vanwege de examenperiode. Ook in Luik en Antwerpen zijn er acties.

"Mogelijk is de opkomst van studenten nog niet in groten getale, want nog heel veel van hen hebben examens. We willen wel duidelijk maken dat 'Youth' zowel op scholieren als studenten van toepassing is," vertelt Laura Cools, initiatiefneemster van Students for Climate en nu gezicht van de studenten binnen Youth for Climate.

De studenten die vandaag aanwezig zijn, willen wel al een duidelijk signaal geven dat ook zij tot het einde willen doorgaan en dat is tot aan de verkiezingen in mei. De nieuwe beweging Students for Climate is nog volop in opbouw en werkt vooral naar hun eigen protest van 14 februari toe. Dan hoopt het tienduizenden studenten op de been te krijgen.

De klimaatmars start opnieuw om 10.30 uur op het Europakruispunt voor het station Brussel-Centraal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?