| Arthur Forest

Homofobe aanval in metrostation Sint-Gillisvoorplein

AD
© BRUZZ
05/02/2023

Dinsdagmiddag is een 28-jarige man het slachtoffer geworden van een homofobe aanval in metrostation Sint-Gillisvoorplein. De man werd naar eigen zeggen uitgemaakt voor “flikker” door een drietal jongeren. Toen hij hen van repliek diende werd hij fysiek aangevallen door het drietal. Hij liep ernstige verwondingen op.

Arthur Forest (28) werd dinsdagnamiddag aangevallen in metrostation Sint-Gillisvoorplein door drie tieners.

(Verbale) agressie

Volgens hem gaat het om drie jongemannen van dertien à veertien jaar oud. Forest liep serieuze verwondingen op in het aangezicht en legde klacht neer bij de politie. Politiewoordvoerdster Sarah Frederix bevestigt dat er klacht werd ingediend en dat het onderzoek loopt.

Op Instagram vertelt Forest dat hij wel vaker te maken krijgt met verbale agressie. “Ik denk dat het komt omdat ik er niet uitzie als een ‘doorsnee man’. Ik draag een eenhoornrugzak en een roze muts en dat lokt blijkbaar verbale agressie uit. Vooral tieners roepen mij regelmatig na. Op een of andere manier lijkt het alsof ze denken dat ze daar het recht toe hebben”, aldus Forest.

Dinsdag besloot de man dat de maat vol was en besloot hij te reageren. “Het was de eerste keer dat ik mijn mond heb opengetrokken. Ik had er genoeg van en wilde het niet meer gewoon laten gebeuren. Ik was eindelijk op een punt gekomen waarop ik me goed genoeg voel over mezelf, waarop ik mezelf respecteer. En dan krijg je met zo’n homofobe aanval te maken…”

Verwondingen

De man liep verschillende, ernstige verwondingen op. “Ik ben naar het ziekenhuis gegaan voor een scan. Daaruit is gebleken dat ik een open breuk heb opgelopen aan mijn jukbeen. Ik mag mijn neus niet snuiten en moet er zoveel mogelijk afblijven, mijn gezicht is ook volledig opgezwollen. Mijn pink doet ook pijn en ik heb een bloedvlek in mijn oog, waardoor ik moeilijk kan zien”, vertelt hij.

Artsen overwegen een operatie, maar op dit moment is de ontsteking en de zwelling nog te groot om te opereren. “Pas volgende week ga ik terug naar de dokter. We moeten wachten tot de zwelling afneemt om te zien hoe groot de schade echt is.”

Mentale klap

Naast de fysieke verwondingen, is de aanval ook een mentale klap voor de jonge Brusselaar. “Ik ben bang dat mijn gedrag en mijn persoonlijkheid zullen veranderen, dat ik misschien agressiever of achterdochtiger uit de hoek zal komen", zegt hij op Instagram. "Ik vrees ook dat het nog jaren zal duren vooraleer ik dit trauma een plaats zal kunnen geven."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni