1703 Hond laat Mens uit 16

| 1703 Hond laat Mens uit 16

Dierenrechtenorganisatie Gaia reageert tevreden op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om trimsalons weer te laten openen vanaf maandag 11 mei. "Zonder goede verzorging worden dieren soms met pijnlijke problemen geconfronteerd", klinkt het. "Het gaat echt niet om esthetische verzorgingen maar om noodzakelijke behandelingen."

Midden maart sloten naast de kappers ook de trimsalons voor dieren. Gaia drong er bij de beleidsmakers op aan om die snel weer te openen, aangezien de vereiste sociale afstand perfect kan bewaard blijven mits een goede organisatie van het werk.

"Zonder goede verzorging worden dieren geconfronteerd met veel problemen die vaak pijnlijk zijn: ingegroeide nagels, pyodermie en vachten die uitgroeien tot pijnlijk viltplakkaten, hotspots en andere huidaandoeningen, vuil in de ogen en oren met als mogelijk gevolg pijnlijke ontstekingen", zegt Ann De Greef, directeur van Gaia.

Geen ijdelheid

"Dat nu beslist wordt de trimsalons terug te openen, is een goede zaak maar wat ons betreft hadden ze nooit volledig gesloten mogen worden. Het gaat echt niet om een esthetische maar vaak om een noodzakelijke behandeling." De dierenrechtenorganisatie kreeg heel wat klachten binnen, zowel van trimmers als van bezorgde baasjes. Dierenartsen konden vaak niet helpen.

"Als de sluiting verlengd werd, zou dit geleid hebben tot ernstige gezondheidsproblemen voor veel dieren", zegt Ann De Greef. "We moesten ook vermijden dat sommige onervaren mensen zouden beginnen aan de verzorging van dieren. Trimmers en trimsters zijn mensen met een opleiding en vaak al jaren ervaring. Het gaat hier wel degelijk om een beroep en niet om een hobby."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , dieren , hondenkapsalon , exitstrategie , exitstrategie coronacrisis , trimmen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni