Hondenpark op Leopoldstadplein voorgoed gesloten na aanhoudende klachten

© Joop Hazenberg / BRUZZ
| Het is niet meer mogelijk om de hond uit te laten in het hondenpark op het Leopoldstadplein in Etterbeek.

Pech voor Etterbeekse hondeneigenaren, want het is niet langer mogelijk beestjes uit te laten in het hondenpark op het Leopoldstadplein in Etterbeek. Aanhoudende klachten van omwonenden en bewezen geluidsoverlast hebben tot deze maatregel geleid.

Het hondenpark op het Leopoldstadplein in Etterbeek doet de gemoederen tussen hondeneigenaars en omwonenden al veel langer hoog oplopen. Eerder deze week kreeg de saga zelfs een onverwachte wending: het parkje werd gesloten om te voorkomen dat de viervoeters nog voor extra overlast zouden zorgen.

Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen - nu ruim een jaar geleden - wordt het park massaal gebruikt, met alle gevolgen van dien: buurtbewoners met uitzicht op het plein zijn de blaffende honden en hun keuvelende baasjes zat.

Na herhaaldelijke klachten heeft burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) toen een compromis moeten vinden: enkel de viervoeters van de bewoners van de gemeente zouden nog welkom zijn in het park, na reservatie dan nog. De toegang tot het park, dat een oppervlakte van vijfhonderd vierkante meter beslaat, werd bovendien beperkt tot tien honden per halfuur, tussen 7u en 21u30. Twee parkwachters moesten de naleving van de regels nauwlettend in de gaten houden.

Ondanks al deze beperkende maatregelen heeft Leefmilieu Brussel nog steeds overtredingen vastgesteld. "De maatregelen waren in eerste instantie wel degelijk doeltreffend," aldus een teleurgestelde Vincent De Wolf (MR), burgemeester van Etterbeek, bij de RTBF. "Maar na enkele weken werden opnieuw overtredingen vastgesteld. Het was dus onmogelijk het park open te houden."

Op termijn is het de bedoeling dat er sportinfrastructuur in de plaats komt, waar liefhebbers zich ten volle en in alle stilte zullen kunnen uitleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?