Honderden actievoerders voor openbare ruimte op Sint-Katelijneplein

© Lieselore Van Hertum

Honderden actievoerders hebben vrijdagavond het Sint-Katelijneplein bezet. Ze willen dat het plein een openbare ruimte blijft. Recent kwamen er privéterrassen en werden de banken op het plein weggehaald.

De nieuwe inrichting van het Sint-Katelijneplein blijft voor commotie zorgen. Het collectief Free54 slaagde er vrijdagavond in om honderden mensen op de been te brengen.

De actievoerders zijn het grondig oneens met de aanpak van het stadsbestuur en in het bijzonder schepen van Handel Marion Lemesre. Die liet niet enkel tien terrassen van cafés en restaurants installeren op het plein, de publiek toegankelijke zitbanken werden meteen ook weggehaald.

© Isabelle Marchal

De honderden actievoerders nemen dat niet en lieten dat vrijdag weten. Ze brachten spandoeken mee, muziekinstrumenten en eten en drank die met de andere aanwezigen werd gedeeld. Er werd zelfs gekookt op het plein.

© Isabelle Marchal

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?