|

Honderden RSCA-supporters doneren voor de beschadigde Falstaff

CL
© BRUZZ
05/09/2022

De inzamelingsactie van de Anderlechtse harde supporterskern heeft zo'n 7.000 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar het vernielde restaurant Le Falstaff. Advocaat Sven Mary zal het geld overhandigen en in overleg gaan met de directie van Le Falstaff.

Vorige week hield de harde kern van Anderlecht een crowdfunding om de schade aan Le Falstaff te vergoeden. Het restaurant werd op 24 augustus vernield bij een gevecht tussen fans van RSC Anderlecht en de Zwitserse Young Boys. Dit was het resultaat van een eerdere confrontatie op 17 augustus tussen de twee partijen in Bern.

“Honderden supporters hebben gedoneerd. Onze harde kern stond achter het idee en we zijn ons ervan bewust dat Le Falstaff het enige slachtoffer is van de situatie. Wij en de Zwitsers zijn dat niet. We willen nogmaals onze excuses aanbieden aan dit gerenommeerde etablissement,” klinkt het in een interview met vertegenwoordigers van de kern in la DH.

Om juridische redenen namen de supporters contact op met de gekende advocaat Sven Mary, hun gebruikelijke raadsman. Hijzelf heeft sterke banden met de club, waar hij vroeger voetbal speelde. “Momenteel hebben we schriftelijk contact opgenomen met Le Falstaff. Het is de bedoeling dat we dan rond de tafel zitten met de directie en mogelijke advocaten om een kostenraming te maken van de schade,” zegt Sven Mary.

Volgens Mary lijkt het dan ook belangrijk te kijken naar het aandeel van de Zwitserse Young Boys in de ravage. "En voor welke zaken de Falstaff al dan niet verzekerd is."

Het opgebrachte geld werd althans zondag overgemaakt naar de derdenrekening van de advocaat en bedroeg zo’n 6.920 euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni