Honderdvijftig tablets verdeeld in Brusselse woonzorgcentra

© Flickr Roger Schultz
| De tablets zijn geconfigureerd met programma's als WhatsApp, zodat senioren kunnen communiceren met vrienden en familie.

Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) heeft de 138 Brusselse woonzorgcentra voorzien van tablets waarmee de bewoners in contact kunnen blijven met hun familie en vrienden tijdens de lockdown. Vrijdag zullen alle 150 tablets, die door Iriscare besteld waren, geleverd zijn.

De openbare instelling coördineerde de operatie op vraag van de Brusselse ministers Alain Maron (Ecolo) en Bernard Clerfayt (Défi). Iriscare, dat instaat voor de bijstand aan bejaarden, bestelde de 150 tablets.

Telecomoperator Orange maakte de toestellen gebruiksklaar voor senioren. Voor de internetverbinding zijn de tablets uitgerust met een gratis SIM-kaart voor een periode van drie maanden.

Helpdesk via Teamviewer

Het CIBG coördineerde de configuratie van de tablets, zodat de senioren met vrienden en familie kunnen praten via platformen zoals Whatsapp, Skype en Jitsi.

Er is ook een helpdesk voorzien door onder meer het programma Teamviewer, dat op afstand bemand wordt door multimedia-experts, om senioren die problemen hebben bij te staan. De tablets worden ook geleverd met een handleiding en een antwoord op veelgestelde vragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?