Stad Brussel lanceert hulplijn voor geïsoleerde senioren

© KVDP / BRUZZ
| Veel ouderen zitten niet op internet, en komen alleen te staan met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

De gratis hulplijn van de Stad Brussel is opnieuw geactiveerd. Dat nummer wordt normaal gebruikt tijdens bijvoorbeeld een hittegolf, maar wordt nu geopend voor senioren die hulp nodig hebben in tijden van het coronavirus of vereenzamen nu de buurthuizen gesloten zijn.

Dat bespreekt de Brusselse gemeenteraad tijdens hun (voorlopig) laatste raad die in het Brussels stadhuis plaatsvindt. De volgende gemeenteraad zal online plaatsvinden in verband met het coronavirus.

Het groene nummer is gratis bereikbaar op 0800 35 550 en is vooral bedoeld voor senioren. Het zal verspreid worden via onder andere de wijkgezondheidscentra. Jongere mensen die naar het nummer bellen, zullen worden doorverbonden naar andere diensten.

Het nummer is geopend omdat de buurthuizen zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Doel van het nummer is ervoor te zorgen dat senioren niet volledig geisoleerd raken. "Veel oudere mensen hebben geen internet," verklaart de woordvoerster van burgemeester Philippe Close (PS).

Ouderen kunnen daarom bellen als ze boodschappen nodig hebben, of zitten met vragen over het coronavirus. Het dienstencentrum van de buurthuizen is nog wel actief en kan eventuele boodschappen bezorgen. In geval van ziekte zal de dienst doorverwijzen naar de juiste medische opvolging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?