Hoogste woontoren verkoopt eerste appartementen

© Atenor
Hoewel 's lands hoogste woontoren nog gebouwd moet worden is de verkoop van appartementen al begonnen. 15 woningen zijn ondertussen gereserveerd, voor klanten die gemiddeld 3.000 euro per vierkante meter neertellen. Bewoners zullen onder meer over een wellnesscentrum, een bioscoop en een crèche beschikken. "De interesse is groot."

De toren aan het Bécodok telt 252 appartementen en moet nog volledig gebouwd worden. Vijftien woningen hebben al een potentiële koper gevonden.

"We hopen binnen enkele weken de eerste compromissen te tekenen," zegt Sidney Bens, Chief Financial Officer van Atenor, de firma achter UP-site aan brusselnieuws.be. "Geïnteresseerden kunnen zich sinds enkele weken aanmelden op onze website. Wij contacteren hen dan om te zien wat hun behoeften zijn. Ondertussen hebben toch al meer dan 200 mensen van zich laten horen."

Wat u betaalt voor een stulpje in de toren? "De gemiddelde prijs is tussen de 3.000 en de 3.200 euro per vierkante meter," zegt Bens. "Maar er zijn ook kleine, goedkopere appartementen. Aan de andere kant hebben we al een appartement van 450 vierkante meter op de 41ste verdieping verkocht. Die prijs ligt dan weer ver boven het gemiddelde."

Unizo naar UP-site
Op de benedenverdieping van de toren zijn kleine zelfstandigen welkom. De winkelpanden daar worden vanaf begin 2012 gecommercialiseerd. Naast de appartemeneten in de toren, zijn er in de lagere gebouwen nog eens 106 woningen voorzien.

Voor de kantoren binnen het project - die zich naast de eigenlijke woontoren bevinden - hebben zich al twee huurders gemeld. Een daarvan is zelfstandigenorganisatie Unizo, die daarmee zijn huidige locatie in de Spastraat vaarwel zegt. De helft van de beschikbare 36.000 vierkante meter is al verkocht.

Ontwikkelaar Atenor zet ook zwaar in op de heropleving van de buurt. De locatie van UP-site, aan het Redersplein, de Rederskaai en de Willebroekkaai, is op dit moment niet echt levendig te noemen. Atenor houdt dan ook vooral de ontwikkeling van Thurn & Taxis en de rest van de kanaalzone in de gaten.

Eigen bioscoop
Wie iets koopt bij UP-site wordt alvast in de watten gelegd. Kopers krijgen een conciërge en kunnen gebruik maken van een eigen wellnesscentrum, een bioscoopzaal, restaurant en catering, een loungebar en een crèche. Er komt ook een eigen carwash voor de honderden auto's die een parkeerplaats krijgen onder de woontoren.

Als kers op de taart is er een skydeck op het dak, 142 meter hoog. Als u als gewone Brusselaar van het uitzicht wil genieten moet u echter een tafeltje reserveren in het restaurant. Het platform is immers niet vrij toegankelijk voor het grote publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?