Horeca Brussel na feestende menigte aan Flagey: ‘Tijd om nachtclubs te heropenen’

Horeca Brussel is niet verrast door de beelden van de feestende menigte vlakbij het Flageyplein. Voor de Brusselse horecafederatie is het tijd om na te denken over de heropening van de nachtclubs. “Mensen moeten op een gecontroleerde manier kunnen feesten.”

In de nacht van zaterdag op zondag moest de politie in Elsene tussenkomen om een massa mensen uiteen te drijven. Op het Heilig-Kruisplein, vlakbij het Flageyplein, waren enkele honderden cafégangers bijeengekomen om het feest verder te zetten na het sluitingsuur van de cafés. Virologen reageerden verontwaardigd, de politie kondigde meer controles aan.

“Meer controles zijn nodig, maar die zullen zulke feestjes alleen maar in de illegaliteit duwen, in bossen of bij mensen thuis”, reageert Frédérick Dasoghe, verantwoordelijk voor cafés en het nachtleven bij Horeca Brussel. Hij is niet verrast door de beelden van de feestende menigte. “We hadden vrijdag al aangekaart dat zulke illegale feestjes zouden plaatsvinden. We moeten hiervoor dringend een oplossing vinden.”

Later sluitingsuur

Dasoghe verwijst onder meer naar het Verenigd Koninkrijk. “Daar vinden illegale raves plaats met duizenden deelnemers. Dat zorgt voor drugsproblemen, en er worden zelfs aanrandingen gemeld”, aldus Dasoghe. “Als we niets doen, kan dit hier ook gebeuren.”

Horeca Brussel pleit voor een later sluitingsuur, dat nu nog op 1 uur ligt, om te vermijden dat mensen na 1 uur op straat verder feesten. “Maar dit toont aan dat we dringend moeten nadenken over de heropstart van het nachtleven”, gaat Dasoghe verder. “Nachtclubs zijn op de hoogte van de coronamaatregelen en willen hiermee op een goede manier omgaan. Zij kunnen feestjes beter controleren, ook op vlak van alcohol en drugs. Mensen moeten op een gecontroleerde manier kunnen feesten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?