Hotel Crowne Plaza krijgt vergunning uitbreiding Rogierplein

© Onsite Studio en Piovenefabi
| Het hotel vult de onbebouwde hoek van het Rogierplein en de Kruidtuinlaan
Updated: 20-02-2020 - 13:38

Het oude Crowne Plaza hotel krijgt er een uitbreiding bij. Het moderne design refereert naar het originele gebouw en zijn Art Nouveau facade. Volgens bevoegd minister Pascal Smet (one.brussels) moet deze uitbreiding een “knipoog” zijn naar het oude gebouw: “Het is een modern gebouw dat zich met veel respect voor het verleden integreert in de omgeving”.

Het nieuwe ontwerp is het resultaat van een architectuurwedstrijd georganiseerd door de Brusselse bouwmeester. Architectenbureau’s Onsite Studio en Piovenfabi ontworpen het winnende design. Dat was al bekend sinds 2018. De werken zouden in eerste instantie in 2019 beginnen en in 2021 worden afgewerkt, maar de nodige vergunningen waren er nog niet.

Nu is die vergunning er dus en kan er eigenlijk zonder verdere hindernissen aan de bouw worden gestart. Het gehele project, dus de renovatie van het oude hotel en de nieuwe extensie, zou moeten afgewerkt zijn tegen 2022, aldus de eigenaar, het Zweedse bedrijf Pandox.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?