Huurdersbond pleit voor 'verwarmingspremie' van 200 euro voor Brusselaars

© Belgaimage
| Energieprijzen swingen de pan uit, zoals hier bij een levering van mazout op 17 januari 2022.

De maatregelen die dinsdag door de regering werden voorgesteld om de energiefactuur te verlichten, zijn onvoldoende in de ogen van de Huurdersbond, die vraagt dat ze worden aangepast aan de realiteit op het terrein in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De organisatie pleit voor een extra "verwarmingspremie" voor de Brusselaars.

De Huurdersbond doet donderdagavond in een persbericht een oproep aan de Brusselse regering en de Brusselse minister van Energie Alain Maron (Ecolo). De organisatie wil dat de federale steun wordt aangevuld met een "verwarmingspremie" van 200 euro voor elk Brussels gezin.

"De steun moet niet alleen gaan naar de kwetsbaarste mensen, maar ook naar degenen met een gemiddeld inkomen dat dicht bij de armoedegrens ligt," klinkt het. Bovendien moet de steun "structureel" zijn en niet van maand tot maand worden toegekend.

De Huurdersbond rechtvaardigt de eisen door erop te wijzen dat de Busselaars gemiddeld het laagste inkomen van Belgiƫ hebben en dat een groot aantal van hen een laag inkomen heeft.

Ook zijn de energiebehoeften groter vanwege de vervallen woningen in Brussel, "waardoor het deel van het budget dat aan energieverbruik kan worden besteed, beperkt is," aldus nog de Huurdersbond.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?