Huurdersbond vraagt om huurkorting voor zij die inkomen verloren

© PhotoNews
| Nawal Ben Hamou (PS), Brussels Staatssecretaris, belast met Huisvesting en Gelijke Kansen.

De huurdersbond vraagt de Brusselse regering om een korting van 25 procent voor huurders die hun inkomen verloren door de coronacrisis. Het verbod op uithuiszettingen werd eerder deze woensdag verlengd tot 1 maart.

De Huurdersbond stelt dat de situatie van huurders die hun inkomen zijn kwijtgeraakt door de coronacrisis nijpend is. Het verbod op uithuiszettingen werd dan wel net verlengd tot 1 maart, "eens dat afloopt, moet de verschuldigde huur wel nog altijd betaald worden", aldus José Garcia van de Brusselse Huurdersbond.

"Wij vragen een automatische verlaging van de huur met 25 procent voor zij die hun inkomen zijn kwijtgeraakt," zegt Garcia. Annaïk De Voghel, woordvoerster van Brussels staatssecretaris van Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS) verwijst huurders met betalingsproblemen door naar het OCMW. "Zij kunnen hen helpen bij een verlies van inkomen."

Daarnaast stipt De Voghel ook het fonds aan wat bestudeerd wordt in het kader van het noodplan huisvesting dat vorige week gepresenteerd werd. Daarmee zouden geconventioneerde verhuurders gecompenseerd kunnen worden voor een verlies aan huurinkomsten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?