Imelda-Instituut in Molenbeek schakelt maandag naar code oranje

© Imelda-instituut
| Het Imelda-instituut in Molenbeek.

Vanaf volgende week schakelt het Imelda-Instituut in de Picardstraat naar code oranje, ondanks de beslissing van minister Ben Weyts om in code geel te blijven. “Scholen mogen zelf beslissen afhankelijk van de situatie”, klinkt het op de middelbare school.

Directeur Kurt De Prins laat weten dat de keuze er kwam nadat de school de kaap van 5 procent positief geteste leerlingen heeft gehaald. “Er zijn 25 leerlingen van de 500 besmet. Op dit moment zitten we op een hellend vlak en willen we een rustpauze inbouwen. Het CLB heeft ook contact met ons opgenomen om te melden dat ze maar moeilijk kunnen volgen.”

Om die reden gaat het Imelda-Instituut vanaf volgende week maandag naar code oranje, hoewel directeur De Prins het niet zo zou willen noemen. "Concreet verandert er voor de eerste graad en voor het Beroepssecundair niks, zij hebben te veel praktijk. De tweede en derde graad wisselen week tot week af met afstandsonderwijs.” De school zou dit regime minstens twee weken aanhouden, en waarschijnlijk ook verderzetten in de eerste week na de herfstvakantie. “We hebben ons laten inspireren door Don Bosco en Sint-Guido, twee scholen die een gelijkaardig profiel als het onze hebben en dit systeem al sinds de start van het schooljaar volgen”, voegt De Prins toe.

Problemen met terugkomst na quarantaine

Op dit moment zijn er op de middelbare school drie volledige klassen en zeven individuele leerlingen in quarantaine, goed voor een totaal van 52 leerlingen. “Die zouden vandaag normaal gezien allemaal mogen terugkomen, maar bij die terugkomst zien we soms problemen. Van een volledige klas die uit quarantaine mocht komen, waren er maar twee of drie leerlingen. Ik heb horen waaien dat de andere leerlingen nog wachten op de uitslag van hun testresultaten en daarom nog niet terugkunnen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?