Yves Van Laethem

Infectioloog Van Laethem overtuigt jongeren van vaccinatie

© Belga
21/09/2021

De Franstalige woordvoerder van Sciensano, infectioloog Yves Van Laethem, is dinsdag in het Institut Bischoffsheim langsgegaan om de leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar te overtuigen dat de coronavaccins helemaal veilig zijn. De leerlingen van de Franstalige school van de Stad Brussel mochten al hun vragen op hem afvuren.

Om de vaccinatiegraad in Brussel op te krikken, wordt er sinds het begin van het schooljaar gesensibiliseerd en nadien ook gevaccineerd in de scholen. In samenwerking met de organisatie School'Up wordt er in Brussel naar de Franstalige scholen gegaan om de jongeren correct te informeren over de vaccinatie.

Dinsdag mocht Yves Van Laethem zo voor de eerste keer een jong publiek rechtstreeks aanspreken. "Ik heb vooral helderheid proberen brengen over bepaalde zaken en het vaccin. Zowel voor zichzelf, hun naasten als hun familie. Dat is een belangrijk punt," verduidelijkt Van Laethem.

Foute info ontkrachten

De jongeren uit het vijfde en zesde middelbaar mochten hem alles vragen. Ze wilden meer weten over het verschil tussen immuniteit na besmetting of via het vaccin of over een mogelijk gevolg voor de vruchtbaarheid van vrouwen. Van Laethem moest soms ook foutieve informatie, zoals het idee dat het vaccin je magnetisch maakt, ontkrachten.

Ook de infectioloog vond het een leerzame ontmoeting. "Ik heb onthouden dat ze geïnteresseerd waren om er meer over te weten en dat ze open staan voor een debat. Hopelijk heb ik enkele onduidelijkheden die bepaalde ideeën voeden kunnen wegwerken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni