Intern onderzoek naar hardhandig politieoptreden op Sint-Katelijneplein

© PhotoNews

De Brusselse politie heeft een intern onderzoek geopend naar aanleiding van een interventie die donderdagnacht plaatsvond op het Sint-Katelijneplein. De politie kwam donderdagnacht tussenbeide omdat jongeren voor nachtlawaai gezorgd zouden hebben. Twee agenten raakten daarbij gewond, maar uit filmpjes die op sociale media circuleren zou blijken dat de politie ook hardhandig zou hebben opgetreden.

Dat meldt de VRT en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie. Het incident van donderdagavond zou plaatsgevonden hebben nadat een aantal jongeren na de optredens voor het 'Fête de La Musique' naar het Sint-Katelijneplein waren getrokken in het centrum. Daar zou kabaal en ruzie ontstaan zijn, waarna de politie werd opgeroepen.

Eens ter plaatse kwam het tot een confrontatie, waarbij twee agenten gewond raakten toen ze bekogeld werden met projectielen. Vrijdag meldde de Brusselse burgemeester Close al dat hij naar aanleiding daarvan klacht had ingediend tegen onbekenden, sprak hij zijn steun uit voor de gewonde agenten en riep het politiekorps op om alles in het werk te stellen om de daders zo snel mogelijk te vinden. Er zijn geen verdachten opgepakt.

De afgelopen dagen circuleerden er op sociale media echter ook beelden van politiemensen die de jongeren zwaar aanpakken. Jonge meisjes worden op de grond geduwd, een jongen roept dat hij geen lucht krijgt omdat een agent met z'n knie op hem zit. Er wordt ook pepperspray gebruikt. De Brusselse politie heeft nu een intern onderzoek geopend naar de feiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?