Johan Leman, voorzitter vzw Foyer
© Bart Dewaele | Johan Leman, voorzitter vzw Foyer.

Johan Leman na controversiële uitspraken: ‘Ik nodig Bahri uit voor een gesprek’

© BRUZZ
23/06/2019

Johan Leman, voorzitter van het Molenbeekse integratiecentrum Foyer, reageert op de storm van kritiek die hij kreeg na zijn interview met De Standaard. Daarin had hij gesteld dat homo’s moeten weten op welke plaatsen ze hand in hand kunnen lopen en waar niet. “Ik vind dit doodjammer, uiteraard voor Foyer, dat dit als viering niet verdient.”

Het Molenbeekse integratiecentrum Foyer viert dit weekend zijn 50ste verjaardag, maar de festiviteiten zijn helemaal overschaduwd door enkele uitspraken van voorzitter Johan Leman.

Leman was zich op zaterdag volgens Het Nieuwsblad van geen kwaad bewust. “Maar de boodschap is misschien wel verkeerd overgekomen,” klinkt het.

“Als er een organisatie in Molenbeek zich continu inzet tegen homofobie, dan is het Foyer. Ik nodig Riadh Bahri uit om samen met mij hand in hand door Molenbeek te stappen. Dan zal hij zien hoe ik daarop reageer: ik bel de politie, film desnoods zij die sluikstorten of die vrouwen en holebi’s beschimpen en laat niet los voor iets opgelost is,” schrijft de krant.

Op zijn Facebookpagina zegt Leman het doodjammer te vinden dat hij de verjaardag van Foyer geen dienst heeft bewezen met zijn uitspraken, en nodigt hij VRT-reporter Bahri uit voor een gesprek over het onderwerp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Johan Leman, Riadh Bahri, homofobie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie