Jongere neergestoken tijdens knokpartij Ninoofsepoort

© Lieven Soete
| L'Institut Arts et Métiers in de Slachthuislaan (archiefbeeld).
Updated: 14-02-2019 - 07:51

Aan de Ninoofsepoort, vlakbij het Franstalige Institut des Arts et Métiers, is het woensdagnamiddag tot een grote vechtpartij gekomen tussen een 40-tal jongeren. Eén jongere incasseerde een messteek in zijn rug, en werd in kritieke toestand afgevoerd.

Dat meldt BX1 en wordt aan onze redactie bevestigd door politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Een leraar van de school verwittigde rond 15u30 de politie toen hij de beginnende onlusten opmerkte. Een 40-tal jongeren was slaags geraakt, ging op de vuist en bekogelde elkaar met stoepstenen.

In het geharrewar kreeg één jongeman messteken in de rug. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er zouden vitale organen getroffen zijn, maar intussen is hij niet langer in levensgevaar.

Vier jongeren opgepakt

Toen de politie massaal ter plaatse kwam met verschillende patrouilles, sloeg de jongerengroep uiteen. De agenten konden vier vechtjassen inrekenen. Het zou gaan om een minderjarige en drie meerderjarigen. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld en een onderzoek gestart.

Het is nog niet duidelijk of de jongeren school liepen aan het instituut Arts et Métiers. "Dat moet het onderzoek uitwijzen. Op dit moment is het ook nog niet helemaal geweten waar de messteek werd uitgedeeld", aldus Van de Keere aan BRUZZ.

Het parket ziet in eerste instantie geen link met de school. Ook Brussel-Stad benadrukt in La Dernière Heure expliciet dat er geen verband is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?