Jurgen De Landsheer legt eed af als nieuwe korpschef politiezone Zuid

© politie.be
| Jurgen De Landsheer

Jurgen De Landsheer heeft maandagavond de eed afgelegd als korpschef van de politiezone Zuid. De Landsheer werd al in september aangeduid als opvolger van aftredend korpschef Patrick Evenepoel, maar moest negen maanden wachten op de eedaflegging. "Ik hou van de uitdagingen die deze politiezone biedt."

De 42-jarige politieman was tot voor kort korpschef van de politiezone Geraardsbergen-Lierde. Maar nu keert De Landsheer terug naar de politiezone waar zijn carrière begonnen is. In 2000 begon De Landsheer bij de politie in Anderlecht. Later volgde hij onder meer een opleiding aan de FBI National Academy. Tot 2008 was De Landsheer actief bij de politiezone Zuid.

"Twaalf jaar later ben ik hier weer. Ik wist dat ik zou terugkomen, want deze politiezone ligt me nauw aan het hart", zei De Landsheer maandagavond tijdens zijn eedaflegging. "Ik hou van de uitdagingen die deze politiezone biedt."

De Landsheer moest negen maanden wachten op zijn eedaflegging. Hij werd in september al aangeduid als opvolger van huidig korpschef Patrick Evenepoel, maar zijn benoeming liep vertraging op.

De nieuwe korpschef pleit voor "een burgergerichte politiezorg" en wil van de politiezone Zuid "een moderne politiezone maken." In 2019 verscheen een alarmerend rapport over de interne werking van de politiezone. "Ik wil de kwaliteiten van de mensen naar boven halen om samen de puinhoop op te ruimen, mocht die er zijn", zei De Landsheer daarover in september. Hij pleitte toen voor transparantie tegenover de burger en de overheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?