Kaap van 150.000 Brusselaars ingeschreven op Bruvax gerond

© PhotoNews
| Op de website Bruvax van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) krijgen Brusselaars na het invoeren van hun rijksregisternummer en hun postcode een afspraak voor een eerste en tweede coronavaccin.

In ruim twee weken tijd hebben meer dan 150.000 Brusselaars zich aangemeld op het inschrijvingsplatform Bruvax om een prikje te krijgen. "Ongeveer zeven à tienduizend mensen per dag", klinkt het.

"Momenteel zien we ongeveer zeven à tienduizend inschrijvingen per dag", aldus Lize Schoos van Bruvax. "In totaal, sinds de lancering op 19 april, zitten we op meer dan 150.000 inschrijvingen."

Een erg hoog getal, dat verklaard kan worden omdat in deze fase van de vaccinatiestrategie intussen ook mensen die geboren zijn in het jaar 1975, of vroeger, aan bod komen. Dat schuift in een volgend stadium al op naar het jaar 1980. Die mensen kunnen zich wel al aanmelden op de wachtlijst Bruvax. Doordat nu een meer actief deel van de bevolking aan bod komt, neemt ook de vraag naar een coronavaccin toe.

Brussel start vroeger met jongere leeftijdsgroepen dan de andere gewesten. Dat komt volgens de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) vooral omdat de Brusselse bevolking jonger is. Bovendien ligt de vaccinatiegraad in Brussel ook iets lager dan in de andere regio's.

Bruvax, het Brusselse inschrijvingsplatform voor vaccinaties, is op 19 april gelanceerd. Het vervangt het federale aanmeldingsplatform Doclr.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?