Nieuw Brussels inschrijvingsplatform voor vaccinatie Bruvax online

© Belga
19/04/2021

Bruvax, het nieuwe Brusselse inschrijvingsplatform voor vaccinaties, is maandagochtend gelanceerd. De nieuwe tool moet het voor de Brusselaars makkelijker maken zich aan te melden voor een prik en zo de vaccinatiegraad in het Brussels gewest doen stijgen. Bruvax vervangt het federale aanmeldingsplatform Doclr. De lancering betekent ook dat Brusselaars zich nu op de wachtlijst kunnen zetten.

Het Brussels gewest flirt momenteel met de grens van 70 procent gevaccineerden bij de 65-plussers. De nieuwe tool Bruvax moet helpen om dat percentage te overschrijden. Het federale aanmeldingsplatform Doclr was te omslachtig en dus koos het Brussels gewest om zijn eigen weg te gaan.

De procedure werd vereenvoudigd, waardoor Brusselaars op Bruvax nu zichzelf of een ouder familielid kunnen inschrijven met alleen het rijksregisternummer en de voor- en familienaam. Nadien kiest de patiënt het vaccinatiecentrum waar hij of zij ingeënt wil worden.

Vandaag kunnen Brusselaars die geboren zijn in 1965 of ouder, mensen met een uitnodiging en risicopatiënten zich op Bruvax inschrijven voor hun prik. De toegang tot de Brusselse wachtlijst is opengesteld voor personen geboren in 1970 of ouder, die in het Brussels gewest wonen.

De opstart van Bruvax verloopt voorlopig zonder problemen, meldt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. Omstreeks 9 uur werden er al een kleine 1.600 inschrijvingen ontvangen en hebben al 950 personen zich op de wachtlijst gezet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni