Kamer kampt met muizenplaag

Plenaire zitting Kamer Federaal Parlement Plenaire zitting Kamer Federaal Parlement
© PhotoNews
© PhotoNews

De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft last van muizen. De Kamerleden en hun vertegenwoordigers worden gevraagd voorzichtig om te springen met etenswaren. Tegelijk wordt er gezocht naar een verdelgingsfirma.

Dat schrijft De Morgen en het nieuws wordt aan BRUZZ bevestigd door Michel Lecluyse, perscontact van de Kamer. “Het betreft natuurlijk een algemeen stedelijk fenomeen en niet iets eigen aan de Kamer,” aldus Lecluyse. “In elk groot gebouw vind je wel muizen.”

Hoeveel meldingen van muizen er precies geweest zijn, is niet duidelijk. “Maar het waren er meer dan vroeger. Daar is melding van gemaakt.”

De Kamer is nu op zoek naar een verdelgingsfirma. “We zijn bezig met het probleem op te lossen,” aldus Lecluyse. “De gewone middelen volstaan niet op dit moment en die beestjes planten zich razendsnel voort.”

De Kamerleden en hun medewerkers worden gevraagd om enkele richtlijnen te volgen, zoals etenswaren te bewaren in plastic of metalen dozen die goed sluiten. “Sinds de melding zijn er geen klachten meer binnengekomen. Maar we werken aan een oplossing.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?