Kanal stelt ruimtes open voor theater- en dansgezelschappen

© Stichting Kanal
| Binnenaanzicht van Kanal, in de voormalige Citroëngarage aan het Saincteletteplein.

Het Brusselse museum KANAL - Centre Pompidou stelt haar ruimtes in de voormalige Citroëngarage open voor theater- en dansgezelschappen die zelf een te kleine zaal hebben om alle veiligheidsmaatregelen na te leven. Al zeker tot eind september stelt KANAL haar ateliers ter beschikking.

Het initiatief kadert binnen de wil van KANAL - Centre Pompidou om in de soms vergeten buurten van Brussel een museum voor iedereen te creëren. De voormalige Citroëngarage waarin het museum huist beschikt over erg grote ruimtes en die stelt het nu open voor theater- en dansgezelschappen.

Op die manier kunnen de artiesten van deze podiumkunsten repeteren of later zelf toonmomenten organiseren, terwijl de sociale afstand behouden wordt. De gezelschappen kunnen een ruimte aanvragen via workroom@kanal.brussels.

Zelf zag het museum zich door het coronavirus ook genoodzaakt om haar werking aan te passen. De tentoonstelling 'It never ends' van John Armleder, waarvan de opening gepland was op 2 april, zal nu lopen van 24 september 2020 tot 25 april 2021.

Pauze

KANAL gaat bovendien nog een stap verder wanneer het om de gevolgen van het coronavirus gaat. Om na te denken over het post-COVID-19-tijdperk, neemt de stichting een pauze tijdens de maand januari 2021 en zal ze zich toeleggen op de rol die musea en cultuurhuizen moeten spelen. KANAL zal burgers, artiesten, verenigingen en andere cultuurhuizen uitnodigen om samen na te denken over de manier waarop de culturele actoren zin kunnen geven aan hun instellingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?