KickCancer en Art Brussels verkopen kunst in postkaartformaat voor goede doel

© Belga
20/04/2023

KickCancer, een Belgische stichting die zich inzet voor kinderen met kanker, lanceert in samenwerking met Art Brussels 'The KickCancer Collection - Small art with a big heart', met 250 kunstwerken in postkaartformaat. De kaartjes kunnen aangekocht worden op de 39e editie van de Art Brussels Kunstbeurs (van 20 tot 23 april), meldt de stichting donderdag.

Meer dan 85 kunstgaleries en 215 kunstenaars werken mee aan het project. De kunstige postkaartjes van The KickCancer Collection krijgen een centrale plaats in hal 5 van Brussels Expo. Elk kunstwerk kost 400 euro, waarvan de opbrengst integraal naar KickCancer gaat. Een greep uit de deelnemende kunstgalerieën zijn Axel Vervoordt, Baronian, Gladstone Gallery, Rodolphe Janssen, Xavier Hufkens, en meer.

"Onze collectie is een perfecte mix van toegankelijke hedendaagse kunst, je warm hart tonen, plezier en een tikkeltje suspense. Bezoekers van Art Brussels kiezen hun favoriete postkaartje en ontdekken pas na hun aankoop door welke kunstenaar de postkaart is gemaakt. Handtekeningen staan enkel op de keerzijde. Voor kunstliefhebbers is dit de perfecte manier om hun kunstcollectie te vergroten én een goed doel te steunen", zegt Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer in een persbericht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni