Kunstwerken uit 30 verschillende landen worden vanaf donderdag tentoongesteld in Brussels Expo tijdens de 40ste editie van Art Brussels. De jarige kunstbeurs loopt nog tot en met zondag.

“Art Brussels is een belangrijk internationaal rendez-vous", aldus directeur Nele Verhaeren. "We verwachten zo'n 26.000 mensen uit verschillende landen die gedurende vier dagen naar de hedendaagse kunst van 800 kunstenaars komen kijken."

De galeristen die naar Brussel komen willen werken promoten, contacten leggen en een netwerk uitbouwen. Maar, zo legt Verhaeren uit, ze willen natuurlijk ook de werken verkopen. "Vijfennegentig procent van de vertegenwoordigde kunstenaars zijn levende kunstenaars. Door een werk te kopen ondersteun je dus de kunstenaar zelf.”

Liefdadigheid

Voor de tweede keer op rij is er ook een liefdadigheidscomponent gelinkt aan de kunstbeurs. Zo kun je voor 400 euro een kunstwerk aanschaffen ter ere van een goed doel. “Dat geld gaat integraal naar The KickCancer Foundation. Zij doen onderzoek naar medicijnen voor kinderen die lijden aan kanker”, zegt Verhaeren.

“The KickCancer Collection brengt op een grote muur allemaal werken samen op postkaartformaat." De kunstenaars van de werken zijn allemaal vertegenwoordigd op de beurs, maar toch schuilt er een addertje onder het gras, aldus Verhaeren. "Je moet eerst verliefd worden op het werk, want pas na de aankoop kom je te weten wie de kunstenaar is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Expo , Art Brussels Kunstbeurs , galerie , hedendaagse kunst

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni