Klachten tegen Logement Molenbeekois

© Google Maps

Bij sociale huisvestingsmaatschappij Logement Molenbeekois zijn pesterijen schering en inslag, volgens werknemers. Voorzitter Michel Eylenbosch (MR) betwist dat.

Ontslag zonder geldige reden, pesterijen, zelfs een muis tussen de boterham van een werknemer. Volgens anonieme insiders draait het vierkant bij sociale huisvestingsmaatschappij Logement Molenbeekois. Dat schrijft La Libre Belgique maandag.

De Molenbeekse haard bezit 3.250 sociale woningen, en wordt geleid door Michel Eylenbosch (MR). Er waren blijkbaar al strubbelingen ten tijde van oud-burgemeester Philippe Moureaux (PS), en ook onder huidig burgemeester Françoise Schepmans (MR) zijn er dus problemen.

Ongeldig ontslag

“Sinds een paar jaar regent het klachten,” zegt een anonieme bron aan La Libre. Die gaan over pesterijen, maar ook onwettig ontslag en inbreuken op het arbeidsreglement.” Een conciërge stapte naar het gerecht omdat hij volgens hem zonder geldige reden ontslagen was. De rechtbank gaf hem gelijk, Logement Molenbeekois moest 18.600 euro schadevergoeding betalen.

Een andere werknemer, die van de ene op de andere dag ontslagen werd, dreigde om informatie te lekken, over bevoordeelde huurders. Prompt werd haar ontslag ongedaan gemaakt, aldus de anonieme bron.

'Maar drie officiële klachten'

In totaal zou de huisvestingsmaatschappij zo 81 klachten tegen zich hebben gekregen, tussen 2015 en 2017. Maar voorzitter Michel Eylenbosch betwist dat. “Er zijn maar drie officiële klachten,” zegt hij. “De schadevergoeding dateert van voor mijn aantreden.”

En er zijn ook problemen met de terugbetalingen van de kosten, al sinds 2014. Blijkbaar is er niemand meer om de berekeningen te maken. Volgens Eylenbosch ligt een nieuw informaticasysteem aan de basis van het probleem. “Maar we werken aan een oplossing,” aldus de voorzitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?