Klimaatspijbelaars aan het Centraal Station op donderdag 17 januari 2019.

| Klimaatactivisten aan het Centraal Station

Klimaatactivisten verzamelen op zondag 4 september in Brussel

ND
© Belga
31/08/2022

Op zondag 4 september zullen klimaatactivisten samenkomen voor het station van Brussel-Centraal. De bijeenkomst gaat uit van Rise for Climate Belgium. "Het doel is om, aan de start van het nieuwe politieke jaar, na een dramatische zomer op klimaatvlak de politiek wakker te schudden zodat de zaken sneller gaan", legt Kim Lê Quang, lid van Rise for Climate Belgium uit.

De actie wil zowel de Belgische regering als de Europese Unie aansporen om "meer politieke wil aan de dag te leggen om de klimaatproblemen te voorkomen en op te lossen, en de Green Deal en het Klimaatakkoord van Parijs ten uitvoer te brengen", klinkt het.

De actie vindt plaats aan de vooravond van Wereldamazonedag, waardoor er nadruk gelegd zal worden op de problematieken van ontbossing en de mensenrechten in het Amazonegebied. De Braziliaanse organisatie Espirito Mundo is medeorganisator van het evenement, en ook Angela Mendes, de dochter van een vermoorde militant Chico Mendes en lid van the Forest Peoples Alliance, zal present tekenen.

Er staan voor zondag een mix aan evenementen gepland: van speeches over concerten tot optredens.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni