Klimaatbetogers trekken door Brussel voor vierde wereldwijde klimaatstaking

© Belga
29/11/2019

Net zoals in zes andere steden trekken de klimaatjongeren vrijdag opnieuw door de Brusselse straten voor een mars in het teken van de vierde wereldwijde klimaatstaking. De politie telde bij de start van de betoging 850 betogers.

Bij de vorige drie wereldwijde klimaatstakingen vonden er in de voormiddag veelal lokale acties plaats om dan in de namiddag samen te komen in Brussel voor een grote klimaatmars. De vierde editie van de Belgische Global Strike for Future heeft een andere formule: er vinden ditmaal op ongeveer hetzelfde tijdstip betogingen plaats in zeven steden: Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen en Namen. Op die manier wordt iedereen gemobiliseerd om ook dichter bij huis te protesteren voor een betere en eerlijke toekomst. In Brussel trekt de menigte opnieuw van de stations Brussel-Noord naar Brussel-Zuid.

Het is al de 24ste keer dat de klimaatjongeren, die intussen breed gesteund worden door organisaties zoals Workers for Climate, Teachers for Climate, Scientists4Climate, Grootouders voor het Klimaat en de vakbonden, op straat komen om te betogen en een ambitieus klimaatbeleid te eisen.

"Er is nog steeds niet voldoende initiatief genomen. Het Vlaams regeerakkoord gaat zelfs niet proberen om de klimaatdoelstelling van het akkoord van Parijs te halen. Dat is echt niet oké. Daarom blijven wij aan de alarmbel trekken", zegt Luna Bauwens van Youth for Climate.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , klimaabetoging

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni