Ook Sint-Pieters-Woluwe roept klimaatnoodtoestand uit

© Gemeente Sint-Pieters-Woluwe
| Sint-Pieters-Woluwe is de negende gemeente die de klimaatnoodtoestand uitroept.

Sint-Pieters-Woluwe is de tiende Brusselse gemeente die de klimaatnoodtoestand uitroept. Het schepencollege zal een klimaatplan uitwerken om tegen 2050 volledig klimaatneutraal te zijn.

De motie om de klimaattoestand uit te roepen, werd dinsdagavond op de gemeenteraad unaniem goedgekeurd. Dat vernam de krant La Dernière Heure. Tegelijkertijd vond ook een interpellatie plaats van de klimaatbeweging 'Rise for Climate', die hun wens in vervulling zag gaan.

Het is voorlopig nog wachten op een gemeentelijk klimaatplan, maar het college bevestigde alvast dat zo'n actieplan er komt. Daarin zullen onder meer maatregelen staan om de uitstoot te verminderen. De gemeente wil koolstofneutraal zijn tegen 2050, zoals het Gewest voorschrijft.

Na Brussel-Stad, Etterbeek, Koekelberg, Ukkel, Anderlecht, Schaarbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Gillis en Jette is Sint-Pieters-Woluwe al de tiende gemeente die de noodtoestand afkondigt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?